Vitaminok és ásványok

Nikotinamid

Nikotinamid

A B3-vitamin két alapvető részből áll - niacin (másnéven nikotinsav) és niacinamid

Teopolifenol

A teopolifenol igenerős antioxidáns, védi a sejteket a káros sugárzástól, mérgektől. növeli a sejtek és, ezáltal, a szervezetünk ellen állóképességét. Lassítja az öregedést, mert elősegíti a méregtelenítést a sejtekben. Nagyban javítja az érrendszer működését, megelőzi az érelmeszesedést, növeli a hajszálerek áteresztő képességét, ezáltal csökken a trombózis veszély és szabályozza a vér koleszterinszintjét.

Béta-karotin

A ß-karotin az A-vitamin elő vitaminja. A szervezet növényi élelmiszerrel jut hozzá, főleg sárga, narancssárga és piros színű gyümölcsökkel és zöldségekkel.

Vanádium

A vanádiummal folytatott kutatások kimutatták vércukorszint csökkentő hatását, ami inzulinutánzó vagy inzulin-hatásfokozó tulajdonságának köszönhető. A test vanádium-tartalma kb. 100 mcg, a szervezetben a csontok, a máj, a vesék és a tüdő tárolja. Gátolja a koleszterin lerakódását az érfalakba, segít a szívroham megelőzésében. Növeli az úgynevezett glutation szintet, amely a szervezet egyes méregtelenítő mechanizmusában nélkülözhetetlen.

Kórm

A króm az ember számára esszenciális mikroelem. A szervek és a szövetek krómtartalma a születéstől kb. 10 éves korig csökken, ezután mérsékelten emelkedik, majd idősebb korban ismét csökken. A króm erősíti az inzulin hatását, fontos szerepet játszik a normál glukóz tolerancia fenn tartásában. A króm aktivál több enzimet is, és segíti az aminosavak fehérjébe való beépülését, s azok szerkezeti stabilitását. Megakadályozza, ill. csökkenti a magas vérnyomást. Elősegíti a növekedést.

D3-vitamin

A D3-vitamin zsírban oldódó vitamin, másik neve a kalciferol. Nélkülözhetetlen vitaminunk, melyből kétfélét különböztetünk meg a D2 és a sokkal aktívabb D3 vitamin. A D2-t a növényekből tudjuk pótolni, míg az állati eredetű táplálékok mindkettőt tartalmazzák és bőrünk is a D3-t tudja előállítani napsugárzás hatására. Forrásai a halmájolaj, máj, tojás, halak, tejtermékek, teljes kiőrlésű gabonák.

B3-vitamin

A B3-vitamin, azaz niacin, elengedhetetlen a sejtosztódásban, illetve a DNS, RNS és a fehérjék szintézisében. Kulcsfontosságú a hemoglobin termelésében és újratermelésében. A fogamzás előtti időszakban, illetve terhesség idején a szervezetnek magasabb a B3-vitamin szükséglete, megelőzendő a magzatnál a velőcső elzáródási rendellenességeket. A niacin igen fontos szervezetünk számára, mert közel 200 különböző enzim működését segíti elő, amelyek a szervezet kémiai reakcióit gyorsítják, és felelősek az anyagcsere folyamatok szabályozásáért is.

Inulin

Az inulin egy folyékony növényi étkezési rost, melyet a zöldségek és a gyümölcsök tartalmaznak.

Lecitin

A lecitin nem más, mint foszfolipidek keveréke. Leginkább ismert és bizonyított jótékony hatása, hogy segíti a szervezete a zsírokat lebontásában. Sejtszinten van jelen testünkben, és bár nem esszenciális tápanyag, kulcsfontosságú szerepet tölt be a tápanyagok és hulladékok sejtjeinkből ki- és beáramoltatásában. Használják a magas koleszterinszint mérséklésére, megakadályozza a zsírok és a káros koleszterin lerakódását a szív falában, az artériákban, és az erekben.


Adatvédelem

A weboldal nem a TIENS Hungary Kft. hivatalos oldala!
A TIENS termékek a szervezet regeneráló- és természetes funkcióinak segítését, valamint a belső energia- és pH egyensúly helyreállítását szolgálják!
Indokolt esetben konzultáljon orvosával, vagy kérje munkatársaink segítségét!
TIENS - Egészséget és bőséget mindenkinek

Copyright 2011. Keletimedicinatitkai.hu Minden jog fenntartva

Készítette: Weblaptitkok.hu - Bevételnövelő weblapok | Prémium oktatóvideók