Szövegformázási tippek

beviteli formák:
 • Filtered HTML:
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • Engedélyezett HTML jelölők: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>

   A webhelyen engedélyezett a HTML formátumú tartalom bevitele. Bár a HTML nyelv megtanulása túl nagy feladatnak tűnhet, néhány egyszerű jelölő alkalmazását könnyű elsajátítani. Ez a táblázat a webhelyen használható HTML jelölőket mutatja be.

   További információ a W3C HTML Specifications c. oldalán olvasható, vagy az interneten fellelhető HTML nyelvvel foglalkozó webhelyeken, amelyeket a keresők segítségével találhatunk meg.

   Jelölő leírásaBeírandóEredmény
   A linkek más webhelyekre mutató kattintható hivatkozások.<a href="http://keletimedicinatitkai.hu">TIENS</a>TIENS
   Kiemelt<em>Kiemelt</em>Kiemelt
   Erős<strong>Erős</strong>Erős
   Idézett<cite>Idézett</cite>Idézett
   Program forráskódját tartalmazó szöveg<code>Kód</code>Kód
   Számozatlan felsorolás – a lista elemeit a <li> jelölővel kell megadni<ul> <li>Első listaelem</li> <li>Második listaelem</li> </ul>
   • Első listaelem
   • Második listaelem
   Számozott felsorolás – a lista elemeit a <li> jelölővel kell megadni<ol> <li>Első listaelem</li> <li>Második listaelem</li> </ol>
   1. Első listaelem
   2. Második listaelem
   A definíciós listákat a <dl> jelölővel kell létrehozni. Az elemen belül <dt> jelzi a definiált kifejezést, <dd> pedig a definíciót.<dl> <dt>Első kifejezés</dt> <dd>Első definíció</dd> <dt>Második kifejezés</dt> <dd>Második definíció</dd> </dl>
   Első kifejezés
   Első definíció
   Második kifejezés
   Második definíció

   A legtöbb speciális karakter gond nélkül beírható.

   Ha a karakterek rosszul jelennek meg, célszerű HTML karakterentitásokat alkalmazni – például az & karakter jelölése a következő módon történik: &amp;. A karakterentitások teljes listája a HTML szabvány vonatkozó oldalán található. Néhány fontosabb karakterentitás:

   Karakter leírásaBeírandóEredmény
   & jel&amp;&
   Nagyobb jel&gt;>
   Kisebb jel&lt;<
   Idézőjel&quot;"
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer felismeri, a megjelenítésükhöz szükséges <br /> sortörés, <p> bekezdésnyitó és </p> bekezdészáró címkéket automatikusan beilleszti a szövegbe. Ha a bekezdések nem jelennek meg helyesen, a szövegbe illesztett üres sorok megoldják a problémát.
 • Full HTML:
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer felismeri, a megjelenítésükhöz szükséges <br /> sortörés, <p> bekezdésnyitó és </p> bekezdészáró címkéket automatikusan beilleszti a szövegbe. Ha a bekezdések nem jelennek meg helyesen, a szövegbe illesztett üres sorok megoldják a problémát.
  • SWF Tools Filter

   The basic syntax for embedding a flash file (.swf), flash movie (.flv) or audio file (.mp3) is:

   [swf file="filename.swf"]

   If you would like to override SWF Tools and flash player default settings, you can specify additional parameters. For example:

   [swf file="song.mp3" flashvars="backcolor=#AABBCC&&forecolor=#11AA11"]

   If you would like to output a list of files then the format is:

   [swf files="image1.jpg&&image2.jpg&&..."]
   SWF Tools Filter will accept following:
   • params : You can specify values for parameters to be passed to Flash to control the appearance of the output. Typical values are bgcolor and wmode. Example: params="wmode=true&&bgcolor="#00FF00" Alternatively you can supply each parameter individually without using params. Example wmode="true" bgcolor="#00FF00"
   • flashvars : You can specify values for output as flashvars, which become available to the Flash movie that is playing. This is often done to control a media player. Refer to the documentation of the flash player you are using to know what flashvar options are available. Example: flashvars="autostart=true&&volume=80"
   • methods : Optional information about how to display the file. The most common usage is to specify a particular media player and thus override the default specified on the settings page. Example: methods="player=onepixelout_mp3"

   WARNING: with params, flashvars and othervars, pass multiple values separated by &&.


Adatvédelem

A weboldal nem a TIENS Hungary Kft. hivatalos oldala!
A TIENS termékek a szervezet regeneráló- és természetes funkcióinak segítését, valamint a belső energia- és pH egyensúly helyreállítását szolgálják!
Indokolt esetben konzultáljon orvosával, vagy kérje munkatársaink segítségét!
TIENS - Egészséget és bőséget mindenkinek

Copyright 2011. Keletimedicinatitkai.hu Minden jog fenntartva

Készítette: Weblaptitkok.hu - Bevételnövelő weblapok | Prémium oktatóvideók